
ΑΓΑΡ-ΑΓΑΡ
Το αγάρ-αγάρείναι φυσικό υποκατάστατο της ζωικής ζελατίνης, προέρχεται από φύκια θαλάσσης. Χρησιμοποιείταιστη ζαχαροπλαστική αντί για ζελατίνη. Είναι ιδανικό για χορτοφάγους.
Το αγάρ-αγάρ πήζειπολύ περισσότερο από τη ζελατίνη. Ένα κουταλάκι του γλυκού αγάρ θα δώσει τηνίδια δύναμη πυκνότητας με οκτώ κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη.
Η συνήθηςδοσολογία είναι ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη αγάρ-αγάρ για ένα φλιτζάνι υγρό.Διαλύεται σε ζεστό (βρασμένο) νερό πριν την χρήση.
Εάνέχετε όξινο υγρό, όπως από εσπεριδοειδή ή φράουλα, ίσως χρειαστεί να προσθέσετεπερισσότερο αγάρ-αγάρ. Μπορείτε επίσης να ενυδατώσετε το αγάρ σε βραστό νερόκαι στη συνέχεια να αναμίξετε στο όξινο υγρό.
Μόλις προστεθούνόλα τα συστατικά (φροντίστε να είναι η θερμοκρασία του μείγματος πάνω από 50βαθμούς για να ανακατευτούν και να δέσουν σωστά), αφήστε το μείγμα ναστερεοποιηθεί. Δεν χρειάζεται να ψύξετε το τζελ για να πήξει.
Το αγάρ-αγάρδεν θα προσθέσει χρώμα, γεύση ή οσμή στο τρόφιμο με το οποίο προστίθεται.